Zur Navigation | Zum Inhalt
O nama PDF Ispis E-mail

Dužnici.net je informacijski servis, koji svojim korisnicima omogućava prelistavanje baze potraživanja drugih korisnika kao i unos podataka o vlasititim potraživanjima.

Ideja je oživotvorena još 2005. godine u sklopu tvrtke Piatrix d.o.o., koja je projekt prenijela na sestrinsku tvrtku Napredne tehnologije i sustavi d.o.o. početkom 2010. godine, nakon čega je kompletan sustav rekonstruiran.

Svrha cijelog projekta je da se stvori što vjerodostojnija baza potraživanja trgovačkih društava u RH i da se pristup proširi na obrte i fizičke osobe. Takva baza koristila bi svakom njenom korisniku da brzo i jednostavno provjeri svog potencijalnog klijenta odnosno njegove platežne navike prije stupanja u eventualni poslovni odnos.

Konačan cilj ovog projekta je razvoj kulture poslovanja kod svih gospodarskih subjekata (posebice kod trgovačkih društava). Unutar kulture poslovanja najvažnije je prakticiranje slijeda dokumentacije (ponuda - narudžba - račun i otpremnica), te uredno plaćanje.

Kako mislimo to postići? Svi korisnici imaju pravo objave potraživanja uz predočenje određene dokumentacije iz koje je vidljivo postojanje poslovnog odnosa i dospjelog nespornog potraživanja (bez toga neće moći objaviti podatke o potraživanju), a ti podaci će biti objavljeni sve dok korisnik ne izmjeni ili ukloni te podatke. Na taj način će svaki sudionik u poslovnom odnosu paziti da se ponaša korektno, moralno i dolično kvalitetnom poslovanju.

Suprotno opće prihvaćenom mišljenju da se radi o "stupu srama", "crnoj listi" ili nečem sličnom, Dužnici.net predstavlja informacijski servis koji svojim korisnicima daje informaciju više o njihovom potencijalnom klijentu prilikom ugovaranja poslovnog odnosa.  

Nadamo se da će ovaj projekt izazvati lančanu reakciju kulturnog poslovanja.

 
DETALJNI BONITETI
već od 222,00 kn (+PDV)