Zur Navigation | Zum Inhalt
Ostale gospodarske vijesti iz zemlje i svijeta
Svjetska ekonomija u 2011 godini – što možemo očekivati? PDF Ispis E-mail
Autor Bonline   
Globlani oporavak u 2010 godini nije bio osobito snažan. Rast BDP-a od samo 3,5% nije naročit pokazatelj kada se usporedi sa onima prijašnjih godina. U ovoj godini možemo očekivati značajniju razliku u oporavku ekonomija OECD-a i zemalja u razvoju. SAD, Japan i veći dio Europe će stagnirati jer će privatna potražnja biti ugrožena kada se istope fiskalni stimulansi.
Više...
 
Ekonomija u eurozoni PDF Ispis E-mail
Autor Bonline   
Europa i Amerika izašle su iz recesije u trećem kvartalu 2009 godine. Amerika je proživjela najdužu recesiju u poslijednjih 100 godina. Posrnulu ekonomiju potpomognuo je fiskalni paket od 787 milijuna dolara. Ipak, nezaposlenost (po prvi puta nakon 1980 godine iznad 10%), slaba štednja građana, te restriktivna politika banaka izazivaju bojazan od recesije sa dvostrukim dnom. S druge strane Kina kroz zadnjih nekoliko godina bilježi impresivan gospodarski rast potaknut domaćom potražnjom i izvozom koji je u svibnju bio viši za čak 48,5% u odnosu na godinu ranije. Ove godine službeno je i postala druga najveća ekonomska sila na svijetu (iza SAD-a).
Više...
 
Kako posluju Formula1 momčadi? PDF Ispis E-mail
Autor Bonline   
Dun&Bradstreet, najstarija bonitetna kuća na svijetu kreirala je Formula1 indeks koji se kreće od 1 do 100 i govori kakva je financijska stabilnost Formula1 timova. Pri izračunu D&B je uzeo demografske i financijske podatke kao i podatke kako momčadi kasne s plaćanjem svojih obaveza. Na skali od 1 do 100 vrijednost 1 predstavlja iznimno visoku mogućnost bankrota, dok vrijednost 100 predstavlja minimalni rizik bankrota.
Više...
 


DETALJNI BONITETI
već od 222,00 kn (+PDV)